Три патрулки спипаха апаш, ограбил жена на улица в Монтана

Снимка: Архив

Три екипа служители на МВР заловиха за минути крадец, нападнал и ограбил възрастна жена в Монтана. 66 годишната Витка К. от видинското село Бело поле е била нападната на улица „Стамен Илиев” в областния град към 17 часа в понеделник.

Непознат мъж настигнал пенсионерката, дръпнал със сила от ръката й дамската чанта, в която имало документи и пари, и избягал зад бликия жилищен блок. Три дежурни автопатрула на Районното управление на полицията се отзовали на сигнала за грабежа и след предприетите бързи оперативно-издирвателни мероприятия задържали апаша Цеци О./19 г./ от Козлодуй.

Полицаите намерили и задигнатата чанта. Цеци О. е направил самопризнания и е задържан за срок от 24 часа в ареста. По случая е образувано досъдебно производство. В общинския център Якимово пък е разкрит и задържан крадец, който в средата на октомври се вмъкнал с подправен ключ в къщата на 77-годишна Лиляна М. и отмъкнал 5 000 лева от гардероб в една от стаите, 2 въдици и други въдичарски пособия.

Служителите на полицейския участък в Якимово са установили апаша - криминално проявеният и осъждан Борислав Г./25 г./ от същото село. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Обирджията е прибран за денонощие в полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България