Три проекта на ученици от Търново допуснати до участие в конкурса „Посланици на здравето”

Три проекта на великотърновски ученици са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2018/2019 г.

Във възрастовата група 5-8 клас е допуснат проектът на СУ „Вела Благоева” „Избирам храната на баба” с ръководител Кристина Ганева.

Във възрастова група 9-12 клас с две разработки ще се състезава Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”. Единият проект е под ръководството на Славка Проданова и е озаглавен „Старт-и-рай”. Ръководител на втория проект „Здравно махало” е Албена Иванова.

Общо 65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI-то издание на конкурса, който се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерствата на образованието, на културата, на младежта и спорта, на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни, а официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни.

Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, отличени за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория.

Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони