Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Министерство на туризма: Строителството до къмпинг „Градина“ е в частен имот навътре към сушата

Стилиян Кротнев е най-вероятният нов шеф на АПИ

Дечо Дечев, шеф на НЗОК: Рано или късно роботизираната хирургия ще навлезе у нас, която е 10 пъти по-скъпа

10 млн. евро глоба за двоен стандарт при храните (обзор) Заблудата с храни второ качество влиза в “черния списък” на ЕС

Емил Караниколов: Добре е да отпадне възможността за придобиване на паспорт срещу пари Сигурен съм, че инвестициите в България не падат, а даже имат ръст, коментира министърът

Изпит по български на кандидати за гражданство С промени в закона спират продажбата на паспорти срещу инвестиции

Нинова: Обвинението срещу Елена Йончева е заради нейните смели журналистически разследвания, стоя твърдо зад нея

„Мерцедес“ влага € 200 млн. в Полша Нов завод открива 300 работни места

Жената, ударила в лицето фелдшерка в Горна Оряховица: Бях провокирана, тръшна ми вратата

Решават утре за ареста на циганин, пребил баба Рецидивистът взел всичките 35 лева на 83-годишната Иванка, за да напазарува

Рамуш Харадинай: Косово няма да отмени митата, докато Сърбия не ни признае

Интензивен трафик по границите на страната

Три села искат спиране на камионите с въглища от мини „Бобов дол“

Над 300 жители от селата Мало село, Големо село и Мламолово са изпратили открито писмо до кмета на Бобов дол Елза Величкова, до областния управител на Кюстендил Виктор Янев, до омбудсмана Мая Манолова и до президента Румен Радев с искане за спиране на тежките камиони с въглища от мини „Бобов дол“, които минават през селата и предизвикват щети по къщите и дворовете им. Въглищата са за ТЕЦ „Бобов дол“ и камионите се движат ежедневно, съобщи БНР.

Тежките над 20 тона камиони с въглища рушат главната улица в Бобов дол и през селата Мало село, Големо село, Мламолово, недоволстват включилите се в отвореното писмо. Има напукани къщи, паднали мазилки, паднали или повредени покриви от вибрациите. Проблемът ескалирал, след като от пролетта на 2018 година е въведена забрана камионите да преминават през друго населено място – Долистово.

Има алтернативен път, през който може да се движат товарните автомобили, но той е в лошо състояние и те го избягват. От няколко месеца алтернативният път се ремонтира и укрепва, общината е осигурила инертни материали, цялостното подобряване на състоянието му обаче е проблем на мини „Бобов дол“, каза кметът на общината Елза Величкова. Тя е забранила минаването на камионите на ТЕЦ-а по четвъртокласната пътна мрежа. Участък от около 3 километра на улица Георги Димитров, както и през трите села, е републикански път и забраната не може да бъде наложена. Това може да разпореди областното Пътно управление в Кюстендил.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.