Три ТИР-а се удариха и блокираха път Е-79 в област Монтана

Верижна катастрофа е станала на път Е-79 на 32 км от Монтана. Международното шосе е затворено за движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тежкотоварните камиони са се ударили малко преди 7 часа тази сутрин край монтанското село Смоляновци. Машините са препречили път Е-79 и са блокирали платното. По първоначални данни няма сериозно пострадали хора, но материалните щети по автомобилите са големи. Движението е отклонено по страничен маршрут.

Полицията извършва оглед на мястото и изяснява причините за катастрофата. Машини на службата за Противопожарна безопасност и защита на населението се опитват да освободят шосето от намачканите камиони. Най-вероятно тройният сблъсък е станал заради заледен участък на шосето и несъобразена скорост, смятат експерти.

Пътят край село Смоляновци често става арена на тежки автомобилни сблъсъци заради постоянния поток от ТИР-ове и неспазването на ограниченията от много от водачите. В повечето катастрофите има жертви и пострадали, напомниха пътни полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България