ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на проекта „Турски поток“

„Фолксваген“ готов да плати 80 млн. евро на клиентите си в Австралия

Владимир Путин и Реджеп Ердоган се срещнаха в Анкара (ВИДЕО)

Мегз и гаджето й с условни присъди за инсценираната кражба на мерцедеса й

Медицински университет-Варна прие над 1400 първокурсници Започна обучението на трети випуск военни лекари

Дворецът – Балчик събира творци от три континента на юбилеен арт форум „БезГраници“ Песни на редки езици ще звучат на плажната сцена

Изправят пред съда шофьор, прегазил катастрофирал човек на магистрала „Тракия“

Недоразумение довело до напрежението в „Спартак“ (Плевен)

Двама на съд за контрабанда на цигари

Каракачанов: Имаме готовност срещу бежански натиск от Турция

Турски актьори в списъка на световни красавци

Две деца пострадаха при катастрофи във Варненско

В Бургас учениците са с 403 повече от миналата година 171 деца са се завърнали от чужбина, най- много са от Германия

Как топмоделът Роми Стрийд се храни у дома си (ВИДЕО)

Борис Джонсън потвърди пред Юнкер намерението си страната му да напусне ЕС на 31 октомври

Три училища и две забавачки в община Елена предложени за средищни и защитени

Общинският съвет в Елена на последната си сесия взе решения, с които възложи на кмета на общината да внесе мотивирано предложение до Министерството на образованието и науката за три училища в общината да останат средищни, а двете от тях и още две детски градини да бъдат включени в списъка на защитените детски градини и защитените училища за учебната 2019-2020 година.

Местният парламент гласува Средното училище и Началното училище в града, също и основното училище в с. Беброво да запазят статута си на средищни училища. За новата учебна година прогнозният брой на пътуващите ученици за тях от населени места, в които няма школо, е 96. СУ „Иван Момчилов“, НУ „Ил .Макариополски“ и ОУ „Хр.Ботев“ са единствените в района, осигуряващи обучение в съответния клас, с целогодишна организация на учебния процес, безплатен транспорт и осигурено хранене на пътуващите ученици. Броят на децата намалява и за училището в Беброво предложението е да остане и със статута си на защитено, а за основното училище в Константин за поредна година се предлага то да влезе в списъка на защитените училища. Аргументите са, че закриването на двете училища, в които ще се обучават близо 83 деца от първи до седми клас, би довело до ежедневното им пътуване до най-близкото средищно училище в града, което ще затрудни изключително обезпечаването на безплатния им превоз.

От 2017 г. с ПМС се даде възможност не само училища, но и детски градини да участват в процедурата. За да съществува една детска градина е необходимо броят на децата да не бъде по-малък от 22. В детската градина в с. Каменари ще учат 15 деца, от тях 8 в задължителна предучилищна възраст, а в Константин прогнозните данни са за обучение на 23 деца, на задължително 14. Двете детски заведения също са предложени за защитени. При закриването им най-близката детска градина, която може да ги приеме, е в Елена и поне 22 малчугана всеки ден трябва да пътуват до нея.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.