На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Тролей ще замества трамвай 6 в София Въвеждат промяната до края на годината

Трамвай № 6 няма да се връща по бул. „Арсеналски“, а ще запази сегашния си маршрут към квартал „Иван Вазов“. На негово място в кв. „Лозенец“ ще се движи тролей, който ще свързва „Манастирски ливади“ с Петте кьошета и ще стига до Пета градска болница. Този проект бе одобрен от Столичния общински съвет.

Тролеят ще бъде пуснат в движение до края на годината. Той ще се движи по маршрута от кв. „Манастирски ливади“ по бул. „Арсеналски“, бул. „Черни връх“, бул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Скобелев“, до Пета градска болница и обратно по бул. „Скобелев“, тунела при НДК, бул. „Фритьоф Нансен“.

Вариантът с нов тролей предлага трамваи 1 и 7 да продължат да вървят по бул. „Скобелев“. За да се намали шумът обаче, заради който живеещите по булеварда протестират, чрез технологично решение трамваите ще бъдат отдалечени от жилищните сгради.

Другият вариант, който не се прие, изисква пробиване на тунел, в който да влизат трамваите 1 и 7 по посока бул. „Витоша“. Тогава оригиналното трасе на 6-цата щеше да бъде възстановено. Вариантът обаче по-скъп – струва над 20 млн.лв.

Според общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков вариантът с въвеждането на тролейно трасе ще се случи за три месеца, а вариантът с възстановяването на оригиналното трасе на трамвай 6 може да се забави с години, защото включва и отчуждителни процедури. Плюс това, тролеят ще идва значително по-често от трамвая – на 7 минути.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.