Баща наркоман намушка с нож 7-годишното си дете във Варна

Премиерът Борисов: Много правителства работиха за отпадането на мониторинга, всички трябва да са доволни

Банката за развитие посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Трудовата миграция доведе до спад на безработицата в Търновско

Трудовата миграция се отразява благотворно на икономическото развитие във Великотърновска област и е довела до спад на безработицата в региона. Масово собствениците на големите фирми набират кадри за проезводствената си дейност от съседни общини. На наетите работници работодателите осигуряват безплатен транспорт. Тази практика се установява като тенденция.
„Наскоро бе проведена среща на собствениците на машиностроително предприятие в град Дебелец в Община Златарица.

На нея присъстваха около 55 души без препитание. Беше им разяснена дейността на завода. Изготвени бяха списъци на лицата, които желаят да започнат работа, както и на тези, които искат да преминат курсове за придобиване на професионална квалификация“, информира директорът на Дирекция „Бюро по труда“ във Велико Търново Обрешко Нечев.
Той допълни, че Агенцията по заетостта е отличила като работодател на годината от Великотърновска област фирмата за сладкарски изделия „Престиж-96“ ООД в старата столица. Във фабриката са наети на работа и е осигурена устойчива заетост на 46 безработни лица от бюрата по труда във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. От назначените, 34 души са от Община Полски Тръмбеш, която е с високо равнище на безработица. За пътуващите, фирмата е осигурила безплатен транспорт. Наети са и 6 младежи до 29 г, както и 15 продължително незаети лица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.