„Труд“ най-обективен в съдебните новини

Вестник “Труд” е най-обективен в отразяването на работата на съдебното правителство. Това реши след дебати и гласуване Висшият съдебен съвет (ВСС). Днес - в традиционния за съвета Ден на отворените врати - представляващият ВСС връчи грамотата на главния редактор Петьо Блъсков.

Миналият четвъртък съдебните кадровици решиха с мнозинство, че именно “Труд” е най-информиран и безпристрастен в публикациите за кадруването в структурите на магистратите. Сред номинираните за годината бяха БНР, Би Ти Ви, специализираният сайт “Правен свят” и в. “24 часа”.

Главният редактор на “Труд” Петьо Блъсков прие първата награда - грамота, учредена с решение на ВСС по протокол №1/10.01.2013 г. След думите на благодарност Блъсков подчерта значението на правната култура на гражданите и на съдебната реформа като дело на опитни и независими съдии, прокурори и съдебни кадровици. “Да се опитваш през ВСС да бъркаш политика, е морално престъпление, и то от много тежък характер”, отбеляза Блъсков в присъствието на членовете на ВСС и 80 ученици, участвали в конкурс за есе на тема “Правосъдие”. Голямата награда бе връчена на десетокласника от 91-ва Немска езикова гимназия Марио Савчев. Поощрителни призове за съчиненията си получиха съученикът му Николай Бошнаков и Александър Добрев от 9-а френска гимназия.

“Ако ние познаваме европейския правопорядък, ще можем да решим кое е добро за България. В противен случай ниската правна култура води и до липса на качествена позиция върху случващото се в страната”, пише Добрев. Събитието завърши с презентации за дейността на съвета, изготвени от студенти по право и открит урок по кадруване в съдебната власт.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право