"Труд news" пита посланиците на държавите постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН за записите на Радостин Василев

Снимка: Пламен Стоименов

Главният редактор на "Труд news" Петьо Блъсков изпрати запитвания до посланиците в България на държавите постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН консултирани ли са с тях назначения на ръководители на български специални служби.

Напусналият парламентарната група на ПП-ДБ Радостин Василев днес оповести запис от онлайн заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" на 21 май, в който Кирил Петков и Асен Василев казват, че ръководствата на службите са съгласувани с посолствата и одобрени от посолството.

"Говорено е, че службите ще бъдат сменени, ако сме в ротация", казва Петков. "Имената са синхронизирани с посолството", казва Василев. "Какво значи, че службите са наши?", казва женски глас, като отговорът е: "ДАНС, НСО, главният секретар на МВР - това са наши хора, които са определени от посолството", казва Василев. "Външни консултанти ще ни помогнат с реконструирането на службите", казва Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България