Труп на възрастен мъж с изядени долни крайници е открит от ловци

Снимка: Архив

Труп на мъж с изядени крака открили ловци при излет в района на разградското село Тертер, съобщиха от полицията. Те подали сигнали съм 8,45 часа в събота. При огледа било установено, че тялото е на обявения за издирване 78-годишен А.П. от Тутракан, който бил настанен в Дома за стари хора край Тертер. Той напуснал социалното заведение още на 19 ноември и бил в неизвестност.

При първоначалния оглед не били открити следи от насилие, което да е довело до смъртта на възрастния човек. Трупът е откаран за аутопсия, която да установи какво е причинило смъртта.

Домът за стари хора е разположен извън населеното място, намира се на 6 км от Тертер, по средата между Кубрат и Тутракан.

От персонала съобщиха, че в деня на изчезването дълго обикаляли и търсили мъжа, но от него нямало следа. Тъй като и преди често ходел в Тутракан, мислели, че ще се върне. Предположили, че се е качил на кола и е заминал, а трагедията е станала на връщане. 78-годишният бил в добро физическо здраве за възрастта си. До тогава не е имало проблеми, казаха от дома. Според тях човекът имал племенници във Варна, но не знаеха дали има близки в Тутракан.

В дома в момента имало 60 човека на пенсионна възраст, които били разстроени от трагичната новина.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право