Труп на мъж открит в Шумен

Труп на мъж е бил открит на ул. „Гостивар” 14 в Шумен. Сигналът е постъпил по обед в петък. На мястото са шефът на областната полиция Ялчън Расим и прокурор Маргарита Георгиева, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен.

16684790_10210062557513815_587363095_n1Има данни, че трупът е на мъж на 77 години, който живеел под наем на адреса, където е открит. По снега край къщата имало кървави следи.

Според съседи мъжът се казвал Стефан Сираков. Сигналът до полицията е стигнал от медици от Спешна помощ, които били повикани на адреса. Те установили, че мъжът е мъртъв, а по ръцете му имало съмнителни рани от нож.

След оглед на място извършен от съдебния лекар Владимир Владов, стана ясно, че няма данни за насилствена смърт.

Стефан или Юсуф, както е турското име на мъжа, се е самонаранил с нож по ръката, прерязал си е вени. Само допреди ден той бил на лечение в болницата от пневмония. Изрисали го и се прибрал в квартирата. В петък брат му дошъл да види как е и не могъл да влезе. С помощта на хазаина влезли и заварили мъжа окървавен. Капки кръв навън в снега най-вероятно са събудили съмненията в криминалисти, че е възможно мъжът да е жертва на убиец. Из квартала мигновено дори тръгна слух кой може да му е посегнал. Не са ясни мотивите бившият болнав миньор да посегне на живота си. Юсуф не бил женен, нямал деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България