Трус в ПСЖ - търси се кой избра треньора

Трус разтресе "Пари Сен Жермен" преди мача с "Базел" в Шампионската лига в сряда. Съперникът на "Лудогорец" търси "врага с партиен билет", който назначи треньора Унай Емери. Естествено, това са арабските собственици.

В Париж задават все по-гръмко въпроса: защо бе уволнен Лоран Блан след два поредни требъла? Отговорът през лятото бе - защото се провали в Шампионската лига (б.а. - стигна "само" до четвъртфинал). Идването на Емери, гарнирано с напускането на Златан Ибрахимович и Давид Луис, превърна ПСЖ в не толкова страшен тим дори в Европа. От началото на сезона тимът загуби от "Монако" и "Тулуза", завърши наравно с "Арсенал" в Шампионската лига. Трети е в Лига 1, втори в групата си в Европа.

Унай Емери трябваше да донесе Шампионската лига край Айфеловата кула, след като три пъти поред спечели Лига Европа за "Севиля". Но от своя страна Блан стана шампион първо с "Бордо", преди да трупа слава с ПСЖ. Емери не кара отбора да пресира толкова много, колкото своя предшественик. Единственият напредък при испанеца е формата на уругвайския голмайстор Единсон Кавани, вкарал два пъти и срещу "Лудогорец" за 3:1 на ст. "Васил Левски".

Под ръководството на Емери нито "Валенсия", нито "Севиля" са се борили за титла в Примера и в Шампионската лига. За "Пари Сен Жермен" свещеният граал е Шампионската лига. Със сегашните изяви на отбора испанецът е сигурен "пътник". А арабските шефове ще се питат: Кой избра треньора?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят