Тръгват проверки по басейни и язовири в Пазарджишко

 

Комисия по водноспасителна дейност, водена от директора на РЗИ д-р Фани Петрова, тръгва на проверки из плувните басейни, язовирите и микроязовирите в Пазарджишка област, чиято цел е намаляване на инцидентите в региона.

При проверките, които ще са от 12 до 17 юни за язовирите и микроязовирите и от 10 до 19 юли за плувните басейни, ще се следи дали са поставени обозначителни и предупредителни табели и дали са изпълнени всички предписания. Преди началото на активния летен сезон всички собственици на басейни получават типови предписания от РЗИ (Регионалната здравна инспекция) с подробни указания, касаещи обезопасяването им.

Основните изисквания са плажовете да са регистрирани и да имат спасители. Собствениците са задължени също така да представят протоколи от анализи на водата по микробиологични и химични показатели. В Пазарджишка област като обекти с обществено предназначение са регистрирани 101 плувни басейна, като 65 от тях са открити, а 36 са закрити. Най-голям е техният брой в Пазарджик и Велинград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България