Тръгва спортна платформа за любители

Първа спортна платформа за любители тръгва у нас тази седмица. В „Спортхъб“ (Sporthub.bg) всички, които имат отношение към спорта, ще могат да си намерят партньори за игра, да си изберат треньори, както и да участват в любителски състезания и тематични дискусии.

 

А за да е интригата още по-вълнуваща платформата предлага ранглиста на участниците и точкуване на играчите на различни нива.

 

Освен това феновете на спорта ще мога и да се предизвикват за различни игри.

 

Първите спортове, които са застъпени в „Спортхъб“ , са ракетните – тенис, бадминтон, скуош. Предстои включването на волейбол, стрийт басетбол, тенис на маса, джаги, билярд, снукър, дартс, боулинг.

 

Амбицията на компанията „Диджитекс“, разработила платформата, е „Спортхъб“ да излезе извън пределите на България и скоро да е достъпна за любителите на спорта в Австрия и Германия.

 

„Целта е тези преживявания в залата да ги пренесем и в дигиталния свят – казва Бистра Манева, многократна шампионка на България по бадминтон и скуош и идеен вдъхновител на проекта. - Винаги, когато има интрига, например, изкачване в ранглистата, хъсът за игра е много по-голям. Или пък обратното, когато практикуваш индивидуален спорт, понякога трудно си намираш партньор. Платформата ще е и за тези играчи. Засега започваме с аматьорите. Но това не означава, че и професионалистите не могат участват. А те, в повечето случаи, го правят за забавление.“

 

„Спортхъб“ ще предлага също история на мачовете, статистика на двубоите, ще има още информация за спортните бази, новини и спортен магазин.

 

Официалният старт на платформата ще бъде даден на 12 май, сряда, от 18,30 часа в хотел „Хайат“ в столицата.


 

 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт