Тръгна гласуването за спортист №1 на България

Весела Димитрова с наградата на в. „Труд“ за треньор ?1 на 2017 г. Снимка Булфото

Започна гласуването за спортист ?1 на България в 61-та анкетата, организирана от Нове АД Холдинг, което ще продължи до 7 декември включително. Вотът ще бъде по електронен път на сайта – www.sportspersonoftheyear.bg , като право на участие имат всички действащи спортни журналисти. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, както и самостоятелни спортисти от който и да е отборен такъв, чийто състав е с равностойни състезатели. За пореден път ще има номинации и за „Спортист на годината с увреждания“, както и за „Отбор на годината“.

От 2015 г. анкетата се прави със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти, която следи за прецизност при гласуването.

А 35-то издание на треньорската анкета на в. „Труд“ стартира от понеделник и ще продължи до 10 декември включително. По традиция отново ще участват колективни мнения на спортните отдели на националните медии – телевизии, вестници, радиостанции, агенции и сайтове. А най-добрият треньор ще получи картина на специална церемония. Тогава ще бъдат обявена и десетката на спортистите.

През 2017-а Весела Димитрова, треньорката на гимнастичките, заслужи наградата на в. „Труд“, а анкетата на спортистите бе спечелена от тенисиста Григор Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт