Тръгна сайтът за липсващи лекарства

Платформата вече е на разположение 24 часа в денонощието

Пуснат е вече сайт за липващи лекарства. Това е първата за България интернет-платформа за сигнали за недостиг на медикаменти. Тя бе представена на пациенти на 7-та Конференция на Федерация Български пациентски форум (ФБПФ). Платформата е дело на Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ) и вече е на разположение 24 часа в денонощието.

Демонстрацията й бе част от програма за съвместни действия между асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства и пациентската организация.

Организациите ще се обединят за изграждане на ефективна нормативна рамка, която да позволи бърза доставка при доказан недостиг на лекарства и регламентиране на паралелен внос на медикаменти, които са дерегистрирани поради причини, несвързани с лекарствената безопасност. На своята интернет страница www.parallel-trade-development.org ще се поддържа горещата линия за недостиг чрез платформата за подаване на сигнали за липсващи лекарства на територията на цялата страна. Тя ще е в полза на пациентите до стартирането на електронната система на Изпълнителната агенция по лекарствата. Асоциацията призовава пациентите да подават сигналите си чрез удобна форма, която за улеснение и бързина изисква попълване само населено място, телефон за обратна връзка и търсено лекарство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве