Тръмп до Дарт Вейдър на ледения фестивал в Сапоро (ВИДЕО, СНИМКИ)

Американският президент Доналд Тръмп е сред атракциите на традиционния фестивал на ледените скулптури в японския град Сапоро.

В 68-то издание на ежегодния фестивал, което бе открито днес, участват над 200 творби. Очаква се за една седмица той да бъде посетен от над 2 милиона души.

Както обикновено гостите ще могат да видят скулптури на популярни места и обекти, герои от киното (и тази година не мина без Дарт Вейдър), звезди и други известни личности, като президента Тръмп.

Всъщност неговата скулптура е вдъхновена от друго известно име - изпълнителят Пикотаро, който стана много популярен в интернет с песента си "Химикалка-ананас-ябълка-химикалка", която стана тотален хит в YouTube миналата година, следвайки примера (и звученето) на "Гангнам стаил". Не е ясно дали Доналд Тръмп е фен на парчето, но леденият му двойник държи ябълка и химикалка.

Една от атракциите на тазгодишното издание на фестивала е копие на парижката Триумфална арка с ширина 24 метра и височина 17,7 метра (точно една трета от мащаба на оригинала) и френското знаме на пилон пред нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства