18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Тръмп защити мъченията при разпити

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че според него мъченията при разпити работят. В интервю за телевизия Ей Би Си Тръмп заяви, че целта му е американците да бъдат защитени.

„Искам страната ни да бъде в безопасност. Когато режат главите на нашите и други хора в Близкия изток, когато „Ислямска държава“ прави неща, за които никой не е чувал от Средновековието насам, дали подкрепям симулирането на давене, що се отнася до мен – трябва да се борим с огъня с огън“, каза Доналд Тръмп, информира БНР.

Американският президент обясни, че ще се консултира с министъра на отбраната Джеймс Матис и директора на ЦРУ Майк Помпео за това какво може да се направи в борбата с радикализма в рамките на закона. На въпрос дали одобрява техники за разпит като симулирането на давене, т.нар. уотърбординг, Тръмп отговори:
„Не искам гражданите ни или някой друг да бъде обезглавяван в Близкия изток. Сега ги обезглавяват, снимат това и го публикуват в целия свят. Изправени сме пред това, а не ни е позволено да направим нищо. Не играем при равни условия. Ще разчитам на Помпео и Матис и ако те не искат да го правят, добре, но ако искат да го правят, ще работя за тази цел. Искам да направя всичко в рамките на позволеното от закона, а дали аз лично смятам, че работи – абсолютно“.

Бившият директор на ЦРУ Лион Панета коментира по Би Би Си, че не е необходимо САЩ да използват специални техники за разпит като симулирането на даване, за да защитят гражданите си от терористични атаки.

„Действителността е, че всъщност нямаме нужда от тайните затвори, няма нужда да използваме специални методи за разпити, за да получим информацията, която се изисква. Така мисли министърът генерал Матис, смятам, че други в разузнавателната сфера мислят така, ФБР също мисли така. Вярвам, че би било грешка да се върнем към това, а и би било вредно за имиджа ни по света“, каза Панета.

Журналистът Кристофър Хитчинс се подлага доброволно на мъчението с вода – реконструкция:

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.