Тръмп избра шеф на компания за бързо хранене за министър на труда

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви решението си да номинира за министър на труда бизнесмена Андрю Пъздър.

66-годишният Пъздър е собственик на компания, която притежава няколко вериги заведения за бързо хранене.

Тръмп посочи, че номинираният за министър ще се бори да направи американските работници по-благоденстващи и ще спаси малките компании от бремето на регулациите, които оказват натиск за ограничаване на заплатите.

Според изданието "Файненшъл таймс" обаче Пъздър е против вдигането на минималната надница и това ще го противопостави на профсъюзите.

Андрю Пъздер от дълго време се изказва против увеличаването на минималните работни заплати и намесата на правителството в бизнеса. Обявявайки намерението си да номинира бившия адвокат, Тръмп подчерта, че г-н Пъздер ще „предпази малкия бизнес от смазващия товар на излишните регулации, които забавят растежа на заетостта и потискат заплащането“.

„Анди Пъздер създаде и даде тласък на кариерите на хиляди американци“, уточни бъдещият държавен глава.

Този ход съвпада с обещанията на републиканците за създаване на благоприятни за бизнеса условия и за подпомагане на икономиката чрез комбинация от намаляване на данъците и дерегулация. Това ще бъде още едно от ключовите различия с администрацията на Обама, която се бореше за увеличаване на минималните заплати въпреки противопоставянето от страна на много бизнес групи.

Списание "Космополитън" отбелязва, че Пъздър е почитател на рекламите с участието на красавици по оскъдно облекло, като тази:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка