Тръмп има притеснения от Камала Харис, смята Надежда Нейнски

„Като опонент на Донлд Тръмп една жена има много повече шансове от друг мъж“.

Това каза бившият външен министър Надежда Нейнски по БТВ във връзка с новината, че Джо Байдън се отказва от участие в президентските избори в САЩ. Байдън предложи вицепрезидентът Камала Харис да е кандидатът на Демократическата партия.

От своя страна Харис обяви, че ще заслужи и спечели номинацията на демократите за президент и ще победи Доналд Тръмп.

„За момента Камала Харис няма висок рейтинг. Има определени критики към нея, че за времето, в което е била вицепрезидент, не е успяла да покаже особена ефективност. Смятам, че това е лесно преодолимо препятствие“, коментира Нейнски.

По думите ѝ е показателно, че Доналд Тръмп я критикува, още преди кандидатурата ѝ да е одобрена, това показва, че има притеснения.

„Може да бъдат издигнати и други кандидатури, но нестандартният момент изисква нестандартни решения“, уточни бившият мвъншен министър.

Кой ще е кандидатът на Демократическата партия за президент на изборите на 5 ноември ще стане ясно на 19 август на конгрес на партията.

Надежда Нейнски коментира и варианта, в който Доналд Тръмп отново ще стане президент на САЩ.

„Знаем, че бившият президент Тръмп има определен афинитет към това да пренасочва външнополитическият интерес на САЩ от Европа към Китай. Освен това той говори за спящо НАТО – под съмнение се поставя реакцията на САЩ в случай нападение над някоя натовска държава“, каза Нейнски.

Тя подчерта, че е много важно САЩ да излязат от тази кампания единни и да продължат връзките си с Европа по начин, по който могат да гарантират мира и стабилността – и своята, и тази на Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика