Тръмп иска от Пентагона да прегледа стратегията си за побеждаване на „Ислямска държава“

Началник-щаба на Обединеното командване на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд заяви, че армията ще прегледа стратегията си за побеждаване на „Ислямска държава“ при президента Доналд Тръмп, пише Politico.

Генералът заяви, че се е срещнал с екипа на Тръмп, но не даде детайли дали му е давал препоръки. „Ние ще разгледаме политика“, заяви Дънфорд относно стратегията по побеждаването на „Ислямска държава“, „Новоизбраният президент посочи, че иска въпросът да се прегледа“.

По време на предизборната си кампания Доналд Тръмп на няколко пъти критикуваше администрацията на Барак Обама, че неговата кампания срещу ислямистите е неефективна.

Дънфорд заяви, че армията „никога не е била безучастна“ в борбата срещу „Ислямска държава“ и е „постигнала значителен прогрес“, включително и при свиването на територията на терористичната групировка в Ирак, нанасяйки удари по ресурсите й в Сирия и прекъсвайки възможността й да планира и извършва външни нападения.

„Ще направим така, докато се извършва прехода между президентските администрации, те да разберат каква е рамката на политиката, да разберат къде може да има повече гъвкавост за промени“, посочи Дънфорд. Генералът посочи, че не може да говори по-специфично, защото дължи на новоизбрания президент Тръмп „да се проведе първо частен разговор, а после да се даде шанс за вземане на решение“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка