Тръмп и Макрон смятат, че Иран не трябва да притежава ядрено оръжие

Снимка: Twitter

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон са стигнали до общоото мнение, че Иран не предава трябва да притежава ядрено оръжие и трябва да изпълнява международните задължения в тази област.АФП.

Макрон смята, че са създадени условия за срещата на Рухани и Тръмп, за да се обсъди евентуално ново споразумение, което ще намали напрежението между двете страни. Френският президент заяви, че подобна среща може да бъде уговорена през следващите седмици и че той е разговарял за тази възможност с Рухани по телефона, като му казал, че вярва, че може да се постигне споразумение между САЩ и Иран.

Макрон съобщи, че е постигната сделка с Тръмп относно дигиталния данък, който би засегнал американските цифрови компании, работещи във Франция. По-рано американският президент предложи да се противодейства на този данък, ако бъде наложен, с мита върху френското вино.

Френският президент заяви още, че приветства „точките на сближаване“ на Г-7.

Лидерите на САЩ, Великобритания, Германия, Япония, Канада, Италия и Франция се събраха в град Биариц, в югозападна Франция, на тридневна годишна среща на върха на 24 август, за да обсъдят политически, военни, социални, екологични и икономически въпроси.

Коментари

Задължително поле