Полицията в Гърция задържа четирима турски граждани

„Обединените патриоти“ изпратиха писмо до турския посланик в защита на българския граничар Михаил Цонков

Борисов към Нинова: Вкараха Меркел в мигрантската криза, както вас – за козичките Парламентът обсъжда консенсусно решение по предложение на премиера

Прокуратурата разкри подробности за зверската катастрофа на АМ „Тракия“, в която загина младо семейство Украинският шофьор на тира отива на съд

БСП публикува стенограмите от председателските съвети за чумата

Непълнолетен ограби двама души за месец

Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Възстановиха потрошената мемориалната плоча на Венета Ботева в Търново

97 000 недекларирани евро откриха в дамската чанта на холандка, пътуваща към Турция

Задигнаха 17 700 евро от влака София – Лом

Стопани в Болярово не пускат ветеринари за втора проба за чумата

Организират Медена седянка в Елена

Премиерът Борисов обсъди партньорството с Китай с шефа на Европейската банка за възстановяване и развитие ЕБВР ще продължи да финансира стратегически инфраструктурни проекти на Западните Балкани

Тръмп и норвежците Държавният глава на САЩ започва все повече да „олеква“ пред света с необмислените си изказвания

Попретръпна светът на скандалните изказвания, с които президентът на САЩ Доналд Тръмп всекидневно облъчва сънародниците си и цялата планета. Най-малкото защото вече не успяваме да им смогнем на „оригиналността“ и обхвата – от американските вътрешни крамоли, през скандалите за връзки на обкръжението на Тръмп с Русия, до световната политика, отношенията в Близкия Изток, кризата със Северна Корея и какво ли още не, на всеки час.

Че държавният глава на САЩ започва все повече да „олеква“ пред света с хаотичните си действия, необмислени и откровено истерични изказвания, и понякога откровени слабоумия, вече не е тайна за никого. До степен всяка една по-дългосрочна прогноза на известни анализатори за развитието на света, с ролята на САЩ в него, да е временно замразена, до изясняване на поне рамките на ситуацията. Вероятно скоро и самите американци ще започнат сериозно да си дават сметка, че независимо дали аплодират или скандират срещу Тръмп, действията му несъмнено нанасят трайни щети върху образът на нацията, в който вярват.

Особено след поредното „изпълнение“, в което „водачът на свободния свят“, нарекъл на всеослушание в Овалния кабинет на Белия дом страни пострадали от природни бедствия и обречени на бедност като Хаити, Салвадор и най-общо Африка, „ла*няни“ държави. Нещо повече, Тръмп дори се възмутил, защо САЩ приемат емигранти от тези страни, а не от Норвегия, откъдето щели да са повече от полза за американската икономика.

ООН надигна вой и вопъл, но норвежците засега мълчат. Несъмнено гледат да странят от големи скандали, особено когато ги замесват без тяхно знание. Друг е моментът, дали Тръмп си представя, че Норвегия е една от страните-пионери в опазването на околната среда и борбата с ефектите от глобалното затопляне в световен мащаб. И САЩ под Тръмп вероятно ще е последното място на света, от което тези доста себични хора, норвежците, биха имали нужда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Хаха, норвежците са с един от най-високите стандарти на живот в света… точно в мурика няма да отидат..

    1. Ако опираше само до стандарт, нямаше 20000 имигранта годишно да емигрират от норвегия…

  2. Не че нещо ама 3 милиона норвежци избиха 60 милиона кита за 50 години. Парите обърнаха в нефтодобив.
    Ухажвани от хитлер, англичани и американци.

  3. Труд, каква дивотия сте публикували?
    Не Тръмп, ами вие сте олекнали, та чак сте се оа..ли.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.