Тръмп критикува правосъдния си министър Говорил с Путин и за осиновяване на руски деца в САЩ

Доналд Тръмп (вляво) и правосъдният министър Джеф Сешънс, който е и главен прокурор.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за в. „Ню Йорк таймс“, че никога не би назначил Джеф Сешънс за министър на правосъдието, ако е знаел, че Сешънс ще си направи самоотвод от разследването на връзките на екипа на Тръмп с Русия, предаде АП.

Според Тръмп това е било „много нечестно спрямо президента“. Ако той беше решил да си прави самоотвод, „трябваше да ми каже преди да приеме поста и аз щях да избера някои друг“, каза президентът.
Според АП решението на Сешънс да не оглави „руското“ разследване е довело до назначаването на Робърт Мълър за специален разследващ.

В интервюто Тръмп намеква, че разполага с компрометираща информация за Мълър, който е бивш шеф на ФБР. Според президента назначаването на Мълър на този пост е било в „конфликт на интереси“, защото Тръмп разговарял и с него, търсейки подходящ човек за директор на ФБР на мястото на Джеймс Коми. „Имаше много други конфликти, за които не съм говорил, но ще го направя в някой момент“, каза президентът в интервюто.

По повод новоразкрития разговор с руския му колега Владимир Путин на вечерята на Г-20 в Хамбург, Тръмп каза, че са беседвали 15 минути. „Говорихме си за различни неща. Беше ми много интересно, говорихме за осиновяванията“ на руски деца в САЩ, добави той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете