Тръмп: Няма по-добри приятели на американците от австралийците

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви след срещата си с министър-председателя на Австралия Малкълм Търнбул в Ню Йорк, че няма по-добри приятели на американците от австралийците. Тръмп нарече САЩ и Австралия „стари приятели и естествени партньори”, предаде ТАСС.

Президентът на САЩ определи срещата си с Търнбул като „продуктивна”. Обсъдени са били ключови въпроси от националната сигурност до търговията, миграцията и задълбочаване на икономическото сътрудничество. Тръмп и Търнбул са били единодушни за „невероятното значение на съюза” между двете страни.

Търнбул пристигна в САЩ за участие в проявите по случай 75-тата годишнина от битката в Коралово море – едно от главните морски сражения в тихоокеанския театър на военните действия през Втората световна война. Битката продължава от 4 до 8 май 1942 и е между САЩ и Австралия, от една страна, и японския императорски флот, от друга. Тръмп и Търнбул разговаряха на борда на американския самолетоносач Intrepid, който е превърнат във военен музей в Манхатън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка