Тръмп обвини медиите, че му създават образ, който не отговаря на реалността

Американският президент Доналд Тръмп обвини медиите, че му създават образ, който не отговаря на реалността. Тръмп посочи това в отговор на острите публични критики спрямо него от двама представители на републиканската партия, предаде БНР.

На въпроса дали президентът трябва да промени поведението си към по-благовъзпитано, той заяви, че в медиите се разпространяват "лоши неща", които не са истина и че до известна степен той може би трябва да обвини медиите за това.

В началото на седмицата сенаторът-съпартиец на Тръмп Боб Крокър заяви, че президентът "девалвира страната". Подобни коментари отправи и друг републикански сенатор, Джеф Флейк, който при оттеглянето си от надпреварата за Сената осъди "безразсъдното, възмутителното и непристойно поведение на Тръмп".

Сенатор Флейк каза, че няма да търси преизбиране заради климата в Републиканската партия. Изказванията намекнаха за разединение в редиците на републиканците. В отговор държавният глава посочи, че според него има единство и че оттеглянето на сенатор Флейк се дължи на други причини: "Той бе против мен, преди изобщо да ме познава. Той написа книга за мен, преди да съм се срещнал с него. Рейтингът му в Аризона е толкова нисък, че нямаше как да спечели на избори. Не го обвинявам, че се оттегля. Мисля, че избра правилното решение за себе си."

Размяната на остри реплики между президент и законодатели измести фокуса на Вашингтон от гласуването на предлаганата от Тръмп данъчна реформа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка