Тръмп облече камуфлаж

Президентът явно е повел САЩ по пътя към Трета световна война, рече негов съпартиец

Не е новина, че републиканците в американския Конгрес не са някакъв монолитен блок. Не е новина и друго: че президентът Тръмп обича да си го изкарва на републиканските лидери, когато политическият успех за пореден път му изневери. Независимо от това човек всеки път онемява, когато чуе на какво жлъчно езиково равнище се водят споровете - и то публично.

Председателят на Комисията за външна политика в Сената Боб Коркър явно беше решил, че няма какво да цепи басма на Белия дом и на Доналд Тръмп, в резултат от което реакцията на последния не закъсня. Сенаторът се оказа изправен на позорния стълб и на свой ред обвини президента, че със заплахите си срещу Северна Корея (а скоро навярно и срещу Иран) е повел Америка по пътя към Трета световна война.

Представете си само! Тръмп е обявен за войнолюбец не от някой миролюбив демократ, а от водещ сенатор в собствената му партия.

Да, опитите за възпиране на Северна Корея се провалиха. Но и самият Тръмп няма никаква стратегия как да го постигне. Освен ако не приемем, че войнствената му реторика е неговата стратегия. В този смисъл противоречията вътре в собствените му редици са наистина тревожен сигнал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари