Тръмп обяви "награди за фалшиви новини"

Американският президент Доналд Тръмп публикува линк към списъка с медии на официалния сайт на Републиканската партия. И победителите са... Така в туитър американският президент Доналд Тръмп посочи кои са "наградите за фалшиви новини".

Списъкът на Тръмп включва 11 новини, четири от които са били излъчени по телевизия Си Ен Ен. Първата позиция е за в. "Ню Йорк Таймс" заради публикация на носителя на Нобелова награда за икономика Пол Кругман. В деня на победата на Тръмп той пише, че икономиката на САЩ никога няма да се съвземе.

Под номер две е грешка на журналист ветеран от телевизия Ей Би Си, Брайън Рос, заради която беше отстранен за четири седмици. Той погрешно съобщи, че Тръмп е инструктирал съветника си Майкъл Флин да се свърже с емисари на Кремъл преди избирането си през ноември 2016 г.

В списъка фигурират също в. "Вашингтон пост" и списанията "Тайм" и "Нюзуик".

Своеобразната класация започва с проучване, според което през 2017 г. над 90% от информацията за президента Тръмп в медиите е била негативна. Списъкът вече бе разкритикуван от двама сенатори от собствения му лагер.

Малко по-късно Тръмп написа в Туитър второ положително послание. В него той признава, че има и чудесни журналисти, които уважава и много добри новини, с които американците могат да се гордеят.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/953794085751574534

 

 

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/953795518592843777

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка