Тръмп подписа закона за финансиране на правителството

Това слага край на 3-дневната финансова блокада

Правителство на САЩ ще поднови дейността на всички федерални служби, след продължилото 69 часа спиране на работата им. Това се случва след като президентът Доналд Тръмп подписа закон за финансирането му до 8 февруари, предава телевизия Fox News.

Тръмп подписа мярката в понеделник вечерта (американско време, във вторник около 4:00 българско), няколко часа, след като Сената и Конгреса одобриха допълнително финансиране за правителството след оттегляне на опозицията на Демократическата партия.

Демократите се съгласиха да допуснат възобновяване на дейността на институциите, след като Републиканците се съгласиха да допуснат до разглеждане в Сената закон, който ще защити нелегалните мигранти, пристигнали в САЩ като невръстни деца.

Гласуването в Сената завърши при 81-18 гласа в полза на мярката, а няколко часа по-късно и Конгреса го последва с 266-150 гласа.

„Доволен съм, че Демократите в Конгреса се вразумиха и се съгласиха да финансираме великите ни военни, граничните патрули, екипите за бързо реагиране и застраховките за деца в неравностойно положение“, заяви Тръмп чрез писмено съобщение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка