Тръмп поиска процесът срещу него да се предава на живо

Доналд Тръмп подаде молба за предаване на живо на процеса срещу него във федералния съд във Вашингтон. В това дело Тръмп е обвинен, че се е опитал да отмени резултатите от президентските избори през 2020 г.

"Това производство трябва да бъде изцяло излъчвано по телевизията, така че американската общественост да може да види от първа ръка, че този случай не е нищо повече от скалъпена конституционна шарада", заявиха адвокатите на Тръмп.

Те добавят, че прокурорите искат процесът да се проведе "на тъмно", което според тях е политически мотивирано усилие на администрацията на президента Джо Байдън да подкопае кандидатурата му за преизбиране следващата година, информира "Фокус".

"Всеки човек в Америка и дори извън нея трябва да има възможност да "проучи' този случай от първа ръка и да види как, ако има съдебен процес, президентът Тръмп се оправдава по това неоснователно и политически мотивирано обвинение", коментират адвокатите на Тръмп и добавят, че специалният прокурор Джак Смит нарушава конституционно гарантираните права на бившия американски президент.

По-рано американските медии съобщиха, че обществеността в САЩ трябва да има възможност да наблюдава как се развива "историческото дело" срещу предишния президент на САЩ. Министерството на правосъдието на САЩ, от друга страна, се противопоставя на телевизионното излъчване на процеса и заявява, че правилата на федералния съд забраняват излъчването на съдебни процеси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка