Русия не засилва военното си присъствие в Азовско море, заяви Мария Захарова

БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Тръмп разреши добива на нефт в северните води на САЩ

Снимка: Архив

Американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, с която отпадат ограниченията за добив на нефт в Арктика и Атлантическия океан, предадоха световните агенции. Целта е да бъде „освободена американската енергия”.

Държавният глава заяви, че с този си ход ще даде възможност да бъдат открити хиляди нови работни места – макар към момента нефтеният пазар да не е в най-добрата си форма.

Барак Обама ограничи нефтодобива в американски води с цел опазване на околната среда. Според секретаря по вътрешната политика Райън Зинке обаче е по-добре да се поеме екологичен риск, отколкото страната да е заложник на „чужди сили”. Премахването на ограничението беше едно от предизборните обещания на Доналд Тръмп.

„Нашата страна е благословена с невероятни природни ресурси, в това число големи запаси от нефт и природен газ, но федералното правителство е държало 94% от тези блокове затворени за проучване и добив. Това лишава страната ни от потенциала за хиляди и хиляди работни места и милиарди долари”, коментира при подписването на заповедта Тръмп.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.