Тръмп се закани за „уверен отговор“ на Северна Корея

Доналд Тръмп

След срещата си с президента на Южна Корея Джае-ин Мун в Белия дом във Вашингтон, Доналд Тръмп заяви, че прекратява годините на „стратегическо изчакване“ спрямо Северна Корея и че сега е време за „уверен отговор“, предава БиБиСи.

На срещата с медиите в Белия дом американският президент Доналд Тръмп заяви, че стратегията на т.нар. „стратегическо изчакване“ спрямо режима в Северна Корея се е провалила още преди години. Той увери, че работи с Южна Корея, Япония и други партньори на САЩ, за да се наложат широк обхват от мерки, целящи да защитят САЩ и техните съюзници от „заплахата Северна Корея“.

Наскоро САЩ обявиха, че налагат санкции върху китайска банка, обвинявана в пране на пари на Северна Корея, с което си навлякоха гнева на Китай, припомня БиБиСи. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнъчин каза на пресконференция, че санкциите не са насочени срещу страната Китай, а срещу конкретната банка.

От известно време насам САЩ настоява за по-строги мерки от страна на Китай спрямо Северна Корея, която тази година извърши няколко опита на балистични ракети.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка