Тръмп: Търговската сделката с Китай ще бъде готова през следващите четири седмици

Снимка: Архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че търговската сделка с Китай все още не е готова, но очакваното споразумение вероятно ще бъде оповестено през следващите четири седмици.

След срещата в четвъртък с китайския вицепремиер Лю Хъ в Овалния кабинет на Белия дом, Тръмп подчерта, че напредъкът в преговорите се прави "с бързи темпове" и че има "добър шанс" сделката да се случи. "Ако обаче не бъде постигнато споразумение, би било трудно за нас да позволим на Китай да търгува със САЩ", допълни той.

Остават да бъдат решени проблемите с кражбата на интелектуална собственост и с "определени" митнически тарифи, като някои от тях ще бъдат обсъдени по-късно през деня, отбеляза Доналд Тръмп.

Американският президент отново подчерта, че ще проведе среща на върха с китайския си колега Си Цзинпин, само ако търговската сделка бъде договорена.

Междувременно китайският президент Си Цзинпин призова за скорошно приключване на търговските преговори с Вашингтон, след като отчете, че постигнат "нов значителен напредък" по ключови въпроси в текста на търговското споразумение, съобщи в ранните петъчни часове държавната агенция Синхуа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка