Тръмп иска да прогони между 2 и 3 млн. нелегални преселници

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп иска да експулсира между 2 и 3 милиона нелегални мигранти. Това той коментира в първото си телевизионно интервю пред CBS.

По думите му те са криминално проявени, дилъри на наркотици и членове на банди. За него особено важно е да се гарантира сигурността на държавните граници и едва тогава трябва да се вземе решение какво ще се прави с нелегалните мигранти.

На въпрос дали наистина има намерение да постои стена по границата с Мексико, Тръмп отговаря с „Да”, като в отговор уточнява, че на места съоръжението може да бъде и ограда.

Правителството на Мексико тази седмица няколко пъти заяви,че няма намерението да поема финансирането на каквото и да е съоръжение по границата със САЩ. По време на кампанията си Тръмп на няколко пъти заяви, че ще накара южната съседка на САЩ да си плати за стената.

Междувременно, говорителят на Камарата на представителите Пол Райън заяви пред CNN, че не може да се прави връзка между избирането на Доналд Тръмп и престъпленията от омраза в САЩ. „Хората трябва да се успокоят, ние сме плуралистични, приемаме останалите хора. Такава страна ние искаме да имаме”, подчерта той.

Според него расистите „не са републиканци” и не са желани в партията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Такъв проблем има не само сащ, но и много други страни;( Не трябва да се бърка нормалната емиграция с незаконното нахлуване на ..знаем какви..

  2. То Юнкер ли не бе,Меркел ли не бе,че дори и нашият Станишев направиха критики за сващанията на Тръмп след избора му,ама той не чува и не чува.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.