Тръмп: Ще строим стена на границата с Мексико (ИНФОГРАФИКА)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започва да издава укази за ограничаване на имиграцията, като стартира със стъпки за изграждане на стена по границата Мексико, съобщи АП. Негова мишена ще бъдат и т.нар. градове убежища, за които планира ограничаване на финансирането, ако не задържат нелегални имигранти.

18.indd

Подписването на първите укази, включително за граничната стена, се очакваше снощи от Тръмп в Министерството на вътрешната сигурност. Ден по-рано той написа в туитър: “Голям ден е планиран за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ утре. Сред многото други неща ще строим стена!”

Тръмп освен това премисля детайлите на план за ограничаване на бежанците в САЩ. Предложенията включват минимум 4-месечна забрана за приемане на бежанци, както и временна забрана за хора, идващи от някои мюсюлмански страни.

Тръмп обяви вчера в туитър, че ще иска разследване на измами с гласоподаватели на изборите на 8 ноември, включително на регистрирани за вот в два щата, нелегални и дори мъртви. В друг пост той предупреди Чикаго, че ако не намали престъпността, ще изпрати федерални сили в града, където от началото на годината имало 228 престрелки с 42-ма убити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка