Тръмп: Японските самураи ще свалят ракетите на КНДР с наше военно оборудване

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че японските „самураи“ скоро ще могат да свалят севернокорейските ракети във въздуха, след като си купят „голямо количество военно оборудване“ от Вашингтон. Той обеща на седящия до него японски премиер Шиндзо Абе, че САЩ ще работят солидарно с Япония в противопоставянето срещу „заплахата от Северна Корея“, пише South China Morning Post.

В съвместна следобедна пресконференция с Абе в Токио, Тръмп декларира, че „ерата на стратегическо търпение е свършила“ и обеща да се противопостави „на опасната агресия“ от страна на режима на Ким Чен-ун.

Репортер зададе въпрос на японския премиер относно коментарите на Тръмп, че „нацията на самураите“ е можела просто да свали севернокорейските ракети, прелетели над територията над страната преди да се озоват на дъното на Тихия Океан по-рано тази година.

„Той ще ги сваля още в небето, когато завърши поръчката на голямо количество допълнително военно оборудване от САЩ“, заяви американският президент като взе думата и отговори от името на Абе. „ Премиерът ще поръча огромно количество военно оборудване, както би трябвало да направи. А ние произвеждаме най-доброто военно оборудване в света“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия