“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

“Туитър” – новото оръжие на Кремъл? Най-раздутите истории се пукат като балони

Днес представата, че Путин стои в дъното на всеки проблем на Запада като някакъв задкулисен кукловод, се е превърнала в религиозна догма. Тя обяснява всякакви объркващи развития на събитията, придава увереност в сложния ни свят и освобождава от отговорност многобройни клики.

Това безразсъдство се потвърждава и от широко огласената на 27 септември 2017 г. статия в “Ню Йорк Таймс”, в която се посочва, че руснаците ползват социалната мрежа “Туитър” много по-активно от преди, за да манипулират политиката на САЩ. Сюжетът стъпва на твърденията на нова организация, създадена само преди два месеца от обединението на неоконсерватори и представители на демократите, работещи в сферата на националната сигурност, която е ръководена от закоравели лъжци и пропагандатори, като например Уилям Кристъл, бившия директор на ЦРУ Майк Морел и министъра на вътрешната сигурност от администрацията на Буш Майкъл Чертоф.

От този момент нататък просто ще бъде факт с главна буква, че Кремъл агресивно и ефективно използва “Туитър” като оръжие, за да манипулира общественото мнение, независимо че доказателствата за тази нова история са непроверими твърдения на една групировка, претъпкана с най-големите мерзавци сред неоконсерваторите и лъжци в сферата на националната сигурност.

Ето как се “пише” постоянно повествованието за Русия и това е причината, по която много от най-раздутите истории се пукат като балони, предизвиквайки неудобство.

Независимо от нашите възгледи по отношение на Русия, Тръмп и останалите, тази атмосфера е невъзможно да бъде смятана за здравословна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Злото не дреме, но възмездие ще има за всяко действие, защото главния закон на вселената е този за равновесието, а то се поддържа като ти се връща всяко добро или зло, което си сторил.

Отговорете