Задържаха 24-годишен след скандал пред дома на жена и юмрук върху полицай

Европейската комисия предлага реформа на ДДС

Ивайло Московски: България ще предложи Балкански коридор за високоскоростен интернет 5 G

Васил Велев, АИКБ: Определено има „зелен рекет”, той е факт

Среща между Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Част от инфраструктурата на „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит

МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Туристически инспекторат ще контролира бранша

Снимка: Архив

С разрешителни за 3 месеца сезонна работа ще се осигуряват кадри отвън

Създаване на туристически инспекторат към Министерството на туризма е едно от предложенията в предстоящите промени в закона.

Целта е да се засили контролът в отрасъла, както и да стартира процедурата по отнемане на звезди на хотели и ресторанти при нарушения. Това ще даде възможност и за въвеждане на доброволния етикет за качество със специален стикер, който е съгласуван с международните стандарти. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриване на Деветия туристически форум „България туристическа дестинация за четири сезона“, който се провежда в курорта „Св .Св. Константин и Елена“ край Варна.

Промените в Закона за туризма касаят статута на националните курорти и изискванията с управлението и стопанисването им, поддръжка на зелените площи и чистота. Работна група ще предложи балансирани текстове за къмпингуването, къде и как да се разполагат каравани, кемпери и палатки, в какъв режим и на каква територия да са, посочи още министър Ангелкова.

Съгласуваната промяна с МТСП от догодина за разрешителни за сезонна работа до 90 дни ще улесни бранша с внос на кадри отвън. Към момента работодатели имат интерес за  наемане на хора от рускоговорящите републики, но имало запитване и за Индия, каза Ангелкова. Една от предстоящите промени в Закона за туризма, които до края на годината трябва да бъдат внесени в МС, касае и обединяването в браншовите организации. Сега съществуват над 300 според искането им за регистрация в министерството. Предлагаме да са 6- на хотелиерите и ресторантьори, на туроператорите, на планинските водачи, ски-учителите и др, каза министърът.

Има от 30% до 40% ръст на записванията от сега за лято 2017 при най-големите туроператори  в сравнение с много успешния отминал сезон, станало ясно от разговорите с техните представители на туристическото изложение в Лондон.

На 28 октомври ще има изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в Пловдив за предстоящия зимен и ски- сезон.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.