Туристи бягат от нашето Черноморие заради лоша храна

В 3, 4 звезден хотел у нас цените са между 40 – 80 евро за нощувка на човек на база олинклузив в разгара на сезона.

Качеството на храната в много туристически обекти по българското Черноморие не отговаря на изискванията на туристите. Това заявиха експерти по време на специализираното изложение “Храни и напитки”, което се проведе край Варна. Според тях ол-инклузивът в хотелите е занижил стандартите за качество, което принуждава част от туристите да предпочитат чужди дестинации, информира БНТ.

Българското Черноморие може да стане по-привлекателна дестинация за туристите, ако се подобри качеството на храната в хотелите и ресторантите. Това заявиха собственици на туристически обекти край морето. Днес те се срещнаха с производители и доставчици на хранителни продукти от страната и чужбина, за да подберат най-доброто за своите клиенти.

„До преди няколко години много от моите колеги гледаха само цени, за да предложат максимално евтин продукт, но пазара налага вече нещо много по-различно. Туристите започнаха да търсят качество, правейки кампромис със цената“, обясни Ясен Щерев, генерален мениджър на хотел.

Близо 120 доставчици и производители представиха на изложението над 4000 продукта за ресторантьорския сектор и кетъринг индустрията. Те се надяват да договорят приемливи цени за своите клиенти и да осигурят добри продажби на продуктите си през летния сезон.

“Аз мисля, че всички фирми сме настроили нашите производства в средното злато, както му казваме – среден ценови клас, където мисля, че качество и цена са опитмални и смятам, че наистина предпочитат българското“, каза Марина Вълева, представител на фирма-производител.

„Цената продължава да е определящ фактор. Не само, но според мен тя е на първо място. Което не омаловажава качеството на продуктите. Всеки иска да постигне най-доброто съотношение качество-цена“, каза Тодор Сотиров, управител на фирмата-организатор на форума.

На изложението много от фирмите предложиха на своите щандове и дегустация на ястия и напитки. Следващото издание на форума ще се проведе на 27 април в курорта Слънчев бряг.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Tа това е най важното за един турист. Затова хората са дошли за храна и забавления. Да отидат в хотела на СИМЕОНОВ в Малко Търново може би ще получат качествена храна. Така СИМЕОНОВ няма да има конфликт на интереси. Той настанавя и „бежанчи“ от хуманна загриженост за тях. Нали си плащат! И то в долари или в евро, Затова ли иска да изкара 4 мандата със ТИКВАТА начело. Затова ли не е затворена границата. Ало СИМЕОНОВ! За мен истинския патриот е само СИДЕРОВ. Ни дума в народното събрание за ЮЖЕН ПОТОК. Защо се повишават стоките заради газта. Задари санкциите срещу РУСИЯ! Няма южен поток няма евтина газ. Русия си построи огромни парници и вече отказа помидорите и огурците от ТУРЦИЯ. Имаме късмет, че природата не позволявя за „българския перец“ да се отглежда в РУСИЯ. Докато не махнат санкциите БъЛГАРИЯ ще е зле. ЕС му пука за нас.

  2. Лазаре, кого лъжеш, бре? Ти си БСП до мозъка на костите! Айде моля те, като ползваш различни никове да си записваш кой – какъв е, че така хората тотално се объркват! Ако имаш проблем с характеристиките – обади се. Винаги съм готов да ти помогна. Само лъжи по-малко, бре, че и без това хората не ви вярват!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.