Туристи се оплакват от медузи на плажа в Бургас

Туристи се оплакват от нашествие на медузи на плажа в Бургас. Освен това, по ивицата продължавали да се трупат и водорасли.

"Неприятна гледка са и не ни се влиза във водата като ги гледаме", коментират плажуващите.

"Медузите се появяват само, когато морето е спокойно. В последните дни имаме зелен флаг и затова са излезли край брега. Хване ли ветровата вълна, и те изчезват", обясниха спасителите. До момента няма "опарени" туристи от медузи. Първото, което трябва да се направи ако това се случи, е мястото да се натрие с мокър пясък и да се облее със сладка вода на близките душове.

Оттук до края на септември, туристите трябва да продължават да са внимателни с морето и да следят сигнализацията. Макар сутрин да е обикновено "зелена", в следобедните часове започва да духа вятър и флагът често се променя на червен. Не си е отишло завинаги и "мъртвото вълнение". Слънцето през август грее много силно и задължително трябва да се носят шапки, съветват спасителите.

До края на септември морските стражи ще са в пълен състав. От началото на идния месец, постовете ще намалеят от 14 до 6, а от 15- ти септември ще се редуцират още. В края на лятото ще има само обходни двойки по ивицата.

Коментари

Задължително поле