Турнир по водно спасяване се проведе в Благоевград

Спортен комплекс „Пирин” е домакин на турнир по водно спасяване. Турнирът се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Кметът д-р Камбитов поздрави участници, организатори и гости насъбитието с поздравителен адрес, който бе прочетен на място. В Първия турнир по водно спасяване взеха участие 15 отбора от плувни клубове от цялата страна. Над 130 момичета и момчета от Благоевград, Сандански, София, Велико Търново, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР ,Национална спортна академия и др. влязоха в надпреварата.

Басейнът с размери 50х25 е трети по рода си в цялата страна. Басейнът е оборудван със специални системи,едната- регулираща температурата на водата и друга - за почистване на съоръжението.

Състезанието продължава и утре (неделя) от 10:00 часа. На финала, победителите ще бъдат удостоени с „Купата на кмета”. Спортното събитие се организира със съдействието на Община Благоевград, „Водоспасителната служба” към НС на БЧК и Дружество на водните спасители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини