Плащаме ваканцията 10 дни преди пътуване, туроператор поема при нужда PCR тест, карантина и транспорт

Покрива всички рискове при пътуване до края на годината

Резервираме само с 50 лева депозит и ни възстановяват 100% парите веднага при затворени граници

Нов протокол, приет от българския туроператор „Абакс“ ще защитава пътуващите в новите условия, наложени от мерките за неразпространение на COVID-19 в света. Идеята на пакета „Максимална сигурност“ е да гарантира парите и ваканциите на всички клиенти на компанията, които резервират до края на годината.

Според новите условия на „Абакс“ няма да има никакъв финансов риск за парите на клиентите, а платените средства за резервацията ще са гарантирани и в случай на затворени граници или невъзможност за пътуване заради положителен PCR тест ще бъдат връщани обратно на потребителите, без удръжки, такси, комисиони или забавяне. Вместо да плащат депозит при сключване на договора за резервацията в размер на между 30% и 50% от цялата сума, клиентите ще резервират ваканцията си давайки минималната сума от 50 лева, с която само гарантират, че имат истински интерес към програмата.

Доплащането на цялата стойност на пътуването ще се сключва едва 10 дни преди отпътуване, за да има максимална яснота за условията, при които ще се пътува. В случай, че бъдат наложени карантини или се затворят границите на планираната дестинация, клиентът не само няма да доплаща, но ще си получи обратно и депозита от 50 лева. Ако това се случи в последния момент цялата платена сума ще му бъде върната веднага без удръжки, глоби или неустойки. Освен това компанията ще поеме за своя сметка цената на PCR-тестовете, които се изискват за пътуване, ако има такива, обясни меркетинг мениджъра на „Абакс“ Георги Пасев за „Труд“.

В случай, че направен тест за PCR е положителен и това се установи преди тръгване, клиентът ще получи обратно 100 процента от предплатената за ваканцията сума. Ако по време на пътуването стане ясно, че клиентът е с положителна проба, тогава разходите за лечението му се поемат от сключената застраховка, а при нужда от карантиниране изолацията е за сметка на предплатената вече почивка. Разходите за връщането му обратно в България ще са за сметка на „Абакс“.

Така клиентите не рискуват нищо и си гарантират безоблачна ваканция в новите условия за туризъм в света, наложени от COVID-19.

Коментари

Задължително поле