Турската полиция съобщава, че е предотвратила терористичен акт на „Ислямска държава“ срещу Европа

Снимка: Архив

Турските власти са задържали двама членове на „Ислямска държава“, за които се смята, че са готвили терористични актове в Европа, предаде Anadolu Agency.

„Датският гражданин от ливански произход Махамад Лабан и швейцарският гражданин от иракски произход Махамед Тофик Салех са били задържани от полицията в югоизточната провинция Адана по-прано този месец“, съобщава източник от съдебните власти, останал анонимен. Лабан и Салех са пътували до Сирия през Турция през 2014 г., за да се присъединят към „Ислямска държава“.

Полицията е конфискувала цифрови материали от Лабан, включително няколко негови снимки с камуфлажна униформа и калашници. При разпитите е станало ясно, че в Сирия двамата са преминали през засилено обучение за боравене с експлозиви и огнестрелно оръжие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Турската полиция предотвратява терористичните актове в Западна Европа. Западна Европа пази, храни, въоръжава и подкрепя терористите които извършват атентати в Турция. Това е най-голямото престапление което прови „хуманния запад“ от деситилетия насам без да се срами, изчервява и свини. Мръсна сган е това запада…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.