Турска песен облада българския ефир

„К'во не чу“ на Дара е най-слушаният БГ хит

Турският хит Feel е най-излъчваната песен в радио- и тв ефира на България за 2016 г. според класация на дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT.

Годишната “Топ 100 на най-излъчваните песни” обхваща периода от 1 януари до 31 декември 2016 и е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на 40 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.

https://www.youtube.com/watch?v=rQ7tMWOCQlM

Най-излъчваната песен за изминалата година е Feel на турския DJ и продуцент Mahmut Orhan с участието на певицата Sena Sener. Второ място заема френската изпълнителка Imany с ремикс версията на Don’t Be So Shy (Filatov&Karas Remix). Трета в класацията за 2016 г. е Be The One на британката Dua Lipa.

Най-слушаната българска песен за 2016 г. е “К'во не чу” на финалистката от X Factor Дара. Следва я песента, с която Поли Генова взе четвърто място на Евровизия - If Love Was a Crime. Трети е Криско с парчето “Дали това любов е”, а на четвърто място е “Да избягаме” на Невена Пейкова с участието на Стивън Ачикор. Пети са БГ дуетът на годината Pavell & Venci Venc’ - Setaabrat. Шеста позиция заема Гери Никол с I’m the queen. Следват я Михаела Маринова с баладата “Не ти ли стига” и “24/7” на Пламен и Иво. Девета позиция в българския топ 10 е за клубната ремикс версия на “Маски долу” на Deep Zone Project, а десетото място в чарта е за Drama Queen на Графа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл