Турският съд иска червена бюлетина за четиримата ни ексграничари

Четиримата обвинени в Турция български граничари в съда.

Тежкият наказателен съд в Къркларели е разпоредил четиримата ексграничари Мишо Цонков, Николай Костов, Живко Петков и Николай Петков да бъдат издирени с червена бюлетина на Интерпол. Това решение е постановено на заседание по делото за убийството на турски бракониер-нарушител на държавната ни границата.

Адвокатът на четиримата бургазлии- Росен Кожухаров заяви пред "Труд", че все още очаква превод на протокола от съдебното заседание, за да се изясни как точно е формулирано решението. Но информацията му е, че е разпоредено издирване чрез Интерпол с червена бюлетина.

Съдът е отхвърлил искането на защитата наказателното производство да бъде прекратено. Следващото заседание по делото е насрочено за разглеждане за 2 февруари 2021 година. 

Така кошмарът, на който са подложени четиримата бургазлии, се точи вече 12 години. Те били на смяна и патрулирали в морето, когато забелязали турска риболовна гемия да бракониерства. Последвало стълкновение и стрелба, при което един от турските риболовци е загинал.

Коментари

Задължително поле