Турски военни кораби и подводница идват за учение у нас

Два кораба и подводница на Военноморските сили на Турция пристигат във Варна в петък за участие в ежегодното учение "Морска звезда -2018", което се провежда в акваториите на Черно и Мраморно море.От 30 март до 2 април 2018 г. на посещение у нас ще бъдат подводница „Иньоню” с командир капитан ІІ ранг Ерсой Акджа, патрулен кораб „Текирдаг” с командир капитан-лейтенант Емре Гьочмен и спомагателен кораб „Даръджа” с командир капитан-лейтенант Мустафа Джомук. Командир на групата кораби е капитан І ранг Гьокхан Гьок.

Целта на учението е да подобри оперативния капацитет на участващите сили, да развие военната им готовност и да допринесе за морската сигурност в Черно море. Като част от програмата на учението са предвидени визити на отделни групи кораби в пристанища в Грузия, Русия, Украйна, Румъния и България. Командирите на турските военни кораби ще се срещнат с областния управител и с кмета на Варна. В събота плавателните съдове ще бъдат отворени за посещение, докато са на Морска гара Варна, като посетителите ще бъдат допуснати на борда след проверка на "Военна полиция", съобщават от пресцентъра на ВМС.

Военнослужещи от екипажите на турските кораби ще посетят Добрич и ще поднесат венци на мемориалното военно гробище в града.

Коментари

Задължително поле