Турски журналист отвлечен и изтезаван в Свиленградско

Турски гражданин е бил отвлечен и изтезаван край Свиленград. За това потвърдиха от Окръжна прокуратура. Шюкрю Бенли, на 60 години, е подал сигнал в Районното управление, където е бил разпитан. Полицаите установили, че той е бил отвлечен от Свиленград на 22 декември 2018 г., като е бил откаран и държан в къща в село Чернодъб, където срещу него е проявено насилие. Пострадалият е бил изоставен край Пловдив след полунощ на 23 декември 2018 г.

Турският гражданин живее от около година и половина в България. По време на разпита е заявил, че му е отнета сума от 3000 евро, съобщи "Сакар нюз".

До момента няма задържани лица, а Окръжна прокуратура – Хасково, е образувала досъдебно производство за престъпление по член 142 ал. 2, точка 2, във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Самият Шюкрю Бенли описа случилото се с него във Фейсбук.

"Присъдата ми е била издадена! В нощта на изтезанията, стрелецът, който извърши нечовешките насилия върху мен, се изпусна и каза "президентът издаде смъртната ти присъда”. Но трябваше да знаят, че само аз мога да си издам подобна присъда.

Смятаха, че заради изтезанията и заплахата за смърт няма да отида в полицията. Нямат идея кого имат за противник. Имената на извършителите и онези които подстрекават убийството ми са в ръцете на полицията. Оставям на вас скъпи приятели и близки изводите от случилото се. Останете с добро”, пише Бенли.

Коментари

Задължително поле