Турски триумф на рали „България“

Турчинът Ягис Авджъ с „Пежо“ триумфира в 48-ото издание на рали „България“. Пилотът на южната ни съседка поведе в класирането още в първия ден на надпреварата край Варна и удържа лидерството до самия край. Негов подгласник е сънародникът му Бурак Чукурова с „Шкода“, а трети завърши нашият ас Игнат Исаев със „Ситроен“.

Доволен съм от резултата, защото автомобилът е с един двигателен мост и преминаването му по по-прашните отсечки бе доста трудно“, призна Исаев.

Надпреварата бе валидна за европейския трофей и втори кръг от турското първенство.

Един от големите фаворити и миналогодишен шампион Пламен Стайков с „Мицубиши Лансерл Ево 9“ остана далеч от призовата тройка. Българинът, който кара с грузински лиценз, спука две гуми в една отсечка. Първата успя да смени, а втората вече нямаше с какво и така финишира. А забавянето му костваше над 9 минути пасив, което го прати на 15-о място в генералното класиране.

Доайенът на родния автомобилизъм, 69-годишният Стоян Апостолов се движеше добре в първия ден и бе 26-и, но във втория неговият автомобил „Хонда Сивик“ получи повреда и не успя да стартира.

В надпреварата се включиха 43 екипажа, които в рамките на два дни изминаха 483,88 км. Патрон на надпреварата бе спортният министър Красен Кралев, който изрази надежда, че след две години рали „България“ може да е кръг от европейското първенство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт