Комисията за борба със сивата икономика подкрепи отлагането на Закона за горивата с 6 месеца

МВР хвана дрога за 5,5 млн. лева (СНИМКИ) Задържани са 46 кг хероин и 13 кг амфетамини

Образователният министър: Децата, изучаващи религия, са възпитани и с ниски нива на агресия

БАБХ проверява случай с хранително натравяне при деца от две училища в София

Сърбия иска продължаване на „Турски поток” през нейната територия

Начална учителка в София към ученици: Не е възможно човек да стъпи на Луната (ВИДЕО)

Директор в „Локхийд Мартин”: Може да имаме сделка за Ф-16 до 9 месеца

Спецсъдът пак върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни“

АПИ: Жалба блокира търга за ремонт на 20 км от пътя Мездра-Ботевград

Париж задейства план за Брекзит без сделка Мей стартира преговори, след като оцеля във вот на недоверие

Роналдо и „Юве“ след Първата: Това е само началото

С шоу по фигурно пързаляне ще бъде открита ледената пързалка в Благоевград

Фейсбук изтри стотици страници и акаунти, свързани с Русия

Ученици намериха портфейл с пари и документи и го предадоха в полицията

Сливен чества освобождението си на мястото, където Чинтулов посрещнал руските части

Турското консулство в Пловдив представи фотографска изложба на събитията от 15 юли 2016-а

Фотографска изложба на тема „15 юли – опитът за преврат“, включваща 41 цветни фотоси, откри в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив Генералното консулство на Република Турция под тепетата. Едноминутно мълчание в памет на жертвите от събитията на 15 юли 2016 г. предшестваше слово на извънредния и пълномощен посланик на Турция в България Сюлейман Гьокче, който откри изложбата.

„Има много уроци, които трябва да вземем от тези ужасяващи събития. И ние не желаем това да се случи на никого повече, защото във всяка държава демокрацията живее не с оръжие, а със свобода на избора и личните права. В 21-ви век демокрацията е религия и ценност, която определя живота ни. Тя не е национална, а глобална, затова фотоизложбата, отразяваща събитията в Турция ще бъде показана и в чужбина, като споделяне на голяма болка и голяма победа“, заяви Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче. Той проведе разговор със заместник-кметове на Пловдив Амелия Гешева и Георги Титюков за предстоящото домакинство на града под тепетата като Европейска столица на културата през 2019 г. Посланикът на Турция припомни, че Истанбул също бе домакин през 2010 г. „С вашия успех ние само бихме се гордели.

Всичко, което е в наши ръце, считайте, че е и ваше“, обърна се дипломатът към зам.-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева. „Убедена съм, че ще е полезно за Пловдив да черпи организационен опит от Истанбул за подготовката на такова значимо събитие. Когато избирахме слогана на Пловдив за домакинството, неслучайно се спряхме на „Заедно“ – защото от всички нас, независимо от пол, раса и религия, зависи да направим своето място по-добро за живеене, да споделим идеи и мечти“, отговори на поканата зам.-кметът Гешева.

Новият генерален консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани и вицеконсулът Волкан Танилдиз, който идва от департамента по култура в Анкара, се договориха с градската управа под тепетата за скорошна среща, на която да обсъдят конкретни идеи и детайли около предстоящото културно сътрудничество. Новият генерален консул на Турция очаква завръщането на кмета на Пловдив Иван Тотев от отпуск на 16 февруари, за да се представи официално по повод встъпването си в длъжност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.