Турция е построила около 290 км от стената по границата със Сирия

Турция е построила около 290 км от съоръженията от стената, която изгражда по границата със Сирия за гарантиране на по-голяма сигурност срещу нападенията на терористите и срещу бежанските потоци, предаде БНР.

Ръководителят на службата, отговаряща за строежа, Ергюн Туран, заяви, че готовата част от стената представлява над половината от целия комплекс. Общата му дължина е 511 км. Бетонната стена с височина около 4 метра е оградена с бодлива тел и са разположени модерни съоръжения за наблюдение и контрол и през нощта, посочи той.

Изграждането на стената започна през 2015 г. с финансиране от правителствената служба за обществено строителство. Турция споделя 900 км граница със Сирия, която се тресе от гражданска война от 2011 г. насам. Стената минава през най-критичните турски области като  Шанлъурфа, Газиантеп, Суруч и др, където се намират и голяма част от бежанските лагери.

Турските власти по охраната на морските граници съобщиха, че са заловили група от 60 нелегални бежанци в района на Чанаккале при опит да отплават с надуваема лодка към гръцкия остров Лесбос. Групата, сред които имало жени и деца, били бежанци от Иран и африканските страни. Те са предадени на службата по миграцията, за да бъдат върнати обратно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Турция е построила около 290 км от стената по границата със Сърбия, със Сърбия, със Сърбия, със Сърбия … ЗАГЛАВИЕ !!!
    От кога Турция има граница със Сърбия ???

  2. Авторът бърка май Сърбия със Сирия, но това не е голяма грешка, все пак. Не е като да бъркаш Сърбия със Сингапур например.

  3. СЪРБИЯ И СИРИЯ СА ДВЕ СТРАНИ , ДОСТА ДАЛЕЧ ОТ ТУРЦИЯ .ЯВНО ИМА НЯКАКВА ГРЕШКА С ПОСТРООЕНАТА СТЕНА В СИРИЯ И ОБЯВЯВАЙКИ Я ЗА СРЪБСКА .ТОВА ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ЗАВИСТ В НАШАТА СТРАНА .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.